stipendier

För elfte gången utlyser Kaleido sitt stipendium för unga konsthantverkare och formgivare. För vidare information klicka här.

Sista ansökningsdag 31 Augusti 2011

Eva och Oscar Ahréns stiftelse

Stipendium för utbildning bland annat inom hantverk. Sökande från Jönköping och Stockholm har företräde. För mer information klicka här

Sista ansökningsdag den 31 januari 2012

Wadköpingsstipendiet

Wadköpingsstipendiet är 50 000 kronor som fördelades i två kategorier:

  • Till den etablerade konsthantverkaren som med god färdighet både hanterar sitt hantverk och har hittat sitt eget formspråk.
  • Till den kommande lovande konsthantverkaren som står i början av sin karriär och är i behov av att investera i sin fortsatta utveckling.

Stipendiaterna ska genom sin bosättning och/eller verksamhet kunna anses ha nära samhörighet med Örebro kommun. För mer information klicka här.

Sista ansökningsdag 21 juli

Stiftelsen Siv och Carl Malmstens minne

Stiftelsen delar ut stipendier till förtjänta svenska kvinnor och män under 40 år som är, eller har varit, elever vid någon av Carl Malmstens skolor eller likvärdig utbildning och som i handling – med arbetsprov eller liknande, eller genom förslag till vidare förkovran inom- eller utomlands – visat särskild fallenhet att föra Carl Malmstens vision vidare. Två typer av stipendium delas ut hantverksstipendium och resestipendium. För mer information klicka här.

Sista ansökningsdag den 1 mars

Fabrikör J.L Eklunds Hantverksstiftelse

Stipendium för unga (under 35) avsett för vidareutbildning inom sitt hantverksyrke. För vidare information klicka här.

Ansökan senast den 1 maj för studier under läsåret ( 1 juli – 30 juni )

Estrid-Ericsons stiftelse

Stipendium ges främst till forskning och utbildning inom områdena formgivning, konsthantverk, hantverk och industridesign. För vidare information klicka här.

Sista ansökningsdag  1 februari, 1 maj och 1 oktober.

Tandläkare Elma Levins minnesfond

Utbildningsstipendium för kvinnliga hantverkare. För vidare information klicka här.

Sista ansökningsdag 30 april.

Stiftelsen Gustav och Ida Unmans donationsfond

Stipendier delas ut till studerande vid skolor för konst och konsthantverk och studerande vid gymnasieskolor. I båda fallen gäller att skolan ska ligga inom Stockholms län. För vidare information klicka här.

Information om sista ansökningsdag lämnas på tel: 08-24 29 90

Fredrika-Bremer-Förbundets Stipendiestiftelse

Delar årligen ut studiestipendier till kvinnor.
De flesta stipendierna är tillgängliga för alla, andra begränsas till visst yrke eller län. För behörighet till länsfond ska du vara född, vuxit upp och avslutat grundskola i ett och samma län.
Sökande ska vara högst 35 år och ha påbörjat minst tredje utbildningsåret på en eftergymnasial utbildning, klarat motsvarande 120 högskolepoäng, alternativt genomfört halva utbildningen i fall den är två- eller treårig. Praktik och förberedande kurser räknas inte in. Studierna måste vara på heltid och pågå minst till 1 maj 2012. För vidare information klicka här.

Sista ansökningsdag 17 oktober 2011

Ateljéplats på modefabriken

Textil- och Modefabriken startades 2007 genom ett samarbete mellan ESPIRA Tillväxtcenter och Högskolan i Borås. Syftet med Textil- och Modefabriken är att skapa en skräddarsydd resurs för textil och mode i Sjuhärad. Denna resurs är en viktig tillgång för Sjuhärad speciellt då vi har Textilhögskolan i Borås som årligen examinerar studenter inom området. Textil- och Modefabriken är öppen för alla som arbetar inom textil och mode med allt från textil- och modedesign, modefotografering och modejournalistik, till forskning inom smarta textilier. Läs mer om modefabriken här.

Här kan du ansöka om ateljéplats

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s