Textila Utbildningar

Högskola och Universitet:

Beckmans design högskolaMode, Stockholm

Utbildningen är anpassad för en yrkesbana inom modeindustrin, särskilt inom produktutveckling och design men också som en kreativ plattform för olika yrken inom kommunikation, bildproduktion och modejournalistik.

KonstfackStockholm

Lägger grunden för dig som vill vara verksam som konstnär eller designer inom det textila fältet. Undervisning bedrivs inom flera olika områden med fördjupningar i exempelvis rumslig eller kroppslig gestaltning.

HDK, Göteborgs universitet, Göteborg

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att ägna dig åt konstnärligt arbete med specialisering i textila material och tekniker.

Textilhögskolan i Borås. Borås

På Textilhögskolan har vi utbildningar och forskning inom design, teknik och Business Management. Du hittar mer information om Textilhögskolans utbildningar här.

Textilvetenskap Uppsala universitet.

Textilvetenskap A – B – C samt kandidat och magisterprogram.

Ledarskap i slöjd och kulturhantverk 180p Göteborgsuniversitet

Vill du arbeta med slöjd och kulturhantverk som hemslöjdskonsulent, egen företagare och entreprenör, i kulturverksamhet, pedagogisk verksamhet eller liknande? Du kanske själv slöjdar eller utövar hantverk, men är mer lockad av att leda verksamheter där slöjd och kulturhantverk ingår. I så fall är detta utbildningen för dig. Programmet är teoretiskt, men innehåller praktiska inslag där du får en förståelse för olika slöjd och kulturhantverkstekniker och material

Saknar du någon utbildning maila: info@manufaktur.nu så fixar vi det


Eftergymnasiala skolor:

HV-Skola, Stockholm

På HV-Skola hittar du några av landets bästa utbildningar. Välj våra ettåriga utbildningar Trähantverk/Slöjd: Basår eller Textilhantverk: Basår. Du kan sedan välja att söka dig vidare och fördjupa dina kunskaper på vår tvååriga Högre textil hantverksutbildning.

Nyckelviksskolan, Textil formgivning, Lidingö

Denna utbildning vänder sig till dig som vill tillägna dig de grundläggande kunskaperna i textilt konsthantverk och formgivning och/eller är intresserad av något av yrkena inredningsarkitekt, scenograf, kostymör (inom teater- och filmområdet), eller fritt konstnärskap.

Capellagården, Färjestaden

Utbildningen utgår från ett hantverksmässigt och konstnärligt förhållningssätt till det textila materialet och har sin grund i en genuin svensk hantverkstradition.

Stenebyskolan, Dals Långed

Vänder sig till dig som är intresserad av området textil konst, textilt konsthantverk, design eller fri konst. Utbildningens mål är att du ska utvecklas konstnärligt med tyngdpunkt på konstnärliga processer, självständigt konstnärligt arbete och det egna uttrycket.

Också utbildning inom kläder, form-design, läder-skinn-päls

Sätergläntan, Insjön

Utbildar i väv, sömnad, trä, smide eller stickning med den traditionella slöjden och hantverket som inspiration. Här får du breda och djupa kunskaper och färdigheter som är värdefulla för dina fortsatta studier och yrkesarbete. Du studerar i en dynamisk och kreativ miljö som ger dig kontakter och vänner från hela världen.

Utbildningarna är ett till tre år. Du kan själv välja om du vill söka 1, 2 eller 3 år. Du söker till ett år i taget. Om du redan har förkunskaper motsvarande vårt första år kan du söka direkt till år två eller år tre.

Folkhögskolor:

Gamleby folkhögskola, Gamleby

Textil design-grund, textil design-sömnad, textil design-vävning

Textilakademin,Värnamo folkhögskola. Värnamo.

Utbildningen är en ettårig högskoleförberedande kurs inom textila yrkesområden som designer, formgivare, skrädderi, textillärare med mera.

Västerbergs folkhögskola, Textil-Form-Kultur 1 år. Profilkurs där vävning ingår. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s